Placinta cu mix de branza

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2011 | 7990 vizualizari

 

by cec, adaptata la ce am gasit prin frigider....( mai multe resturi de branzica, de vreo 3-4 feluri...)

 

INGREDIENTE

  • aluatul:
  • 400 g faina 00
  • 15 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g unt moale
  • umplutura:
  • 150 g branza de oaie de la borcan( framantata cu sare, de la mama)
  • 100 g crema de branza( branzica moale, asta italieneasca)
  • 120 g pecorino romano razuita marunt( asta e un fel de parmezan,dar nu chiar...a se vedea poza)
  • 120 g mozzarella
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mix de branza:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se amesteca bine cu zaharul apoi se lasa putin la dospit la loc cald.

Faina se pune intr-un castron, se adauga in mijloc drojdia dospita, se adauga sare, ulei si laptele amestecat cu apa , calduta.se framanta bine de tot  aluatul, apoi se lasa la dospt pana creste frumos, la loc cald.

Se pune apoi pe masa, se mai framanata putin si se taie in 10 buc aprox egale.

Fiecare bucata se intinde cu sucitorul cat diametrul unei farfurioare, apoi se unge cu unt moale, se fac astfel doua parti a cate 5 buc de aluat si se lasa cam 10 min  pe masa .

Se ia prima gramajoara si se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii in care va fi coapta placinta, se unge cu unt si se pune umplutura, apoi se intinde a doua serie de aluat si se pune deasupra.

Marginile se indoaie bine inauntru, ca sa  nu iasa branzica  pe margini in timpul coptului.

Pt umplutura se amesteca bine toate ingredientele, in afara de mozzarella. Se intinde compozitita pe prima foaie de aluat si apoi se razuieste si mozzarella, se acopera cu a doua foaie, se portioneaza. Eu am taiat in 3 pe latime si 4 pe lungime, asa mi s-au parut bucatile mai generoase...Deasupra am ras putina branzica si nu am uns cu ou, ca in reteta lui CEC.

Am copt la 190 grade cam jumatate de ora. O bunatate, nu alta! Daca va place branza sarata. Oricum am in plan sa o fac si cu branza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mix de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

adasev12 1

06.12.2011, 18:42

oana, fata frumoasa, sigur, te servesc cu placere ...da tu iubita te ocupi cu bucataritul la 16 ani deja????

mirela0911 1

06.12.2011, 22:14

cred ca a iesit delicioasa

adasev12 1

06.12.2011, 22:46

mirela, a fost buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini pogacele cu jumari